Paprička Carolina Reaper

A zde je od nás něco málo o papričce Carolina Reaper. Seznamte se. Toho času nejpálivější chilli paprička světa. Alespoň oficiálně:).

Hybridní paprička Carolina Reaper (druh Capsicum chinense) se na výsluní Scovilleovy stupnice pálivosti vypálila v prosinci 2013 se svými 2 200 000 SHU. Od té doby ji v Guinessově knize rekordů žádná jiná nepokořila. Z trůnu tak vystrnadila chilli papričku Trinidad Scorpion. Pan Ed Currie ji v roce 2012 vyvinul křížením papriček Bhut Jolokia a Habanero Red. Její původní označní HP22B asi nikomu nic neřekne a tak se podíváme, jak přišla ke svému proslulému jménu. Carolina odráží jméno státu z kterého pochází (Jižní Karolína, USA) a reaper si vysloužila podle tvaru svého ocasu, který připomíná kosu.

Tahle téměř nesnesitelně pálivá "holka" je krásně červená, zkroucená, celou strukturu má hrbolatou a čouhá z ní špičatý ocas. Prostě krasavice. Ti kteří se odvážili a ochutnali nám tvrdí, že její chuť je sladká a ovocná, že cítí čokoládu, nebo skořici. Upřímně, my kromě pálení ohňů pekelných necítili nic.

Kdo z vás chce Carolinu WOCHutnat, ať už naloženou nebo ve formě omáčky tak je na našich stránkách správně. Ale vážně - ochutnávejte maximálně opatrně.

Mimochodem -  ladili a ladili jsme pro vás CHILLI-BON, až nás brněly jazyky. Je to bon-bon plný zdraví = vitamín C + přiměřené množství Caroliny Reaper. Dát si jeden hnedle po ránu, příjemně "nakopne" do nového dne.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení