Paprička Trinidad Moruga Scorpion

Další ultra pálivá paprička a to Trinidad Moruga Scorpion, kterou si pipláme v našich fóliovnících (my o fous víc než červené verzi fandíme Trinidad Moruga Scorpion Yellow). Jedná se o papričku s poněkud nevyzpytatelnou pálivostí, která dosahuje přes 1 200 000 jednotek Scovilleovy stupnice (SHU), ale jednotlivé plody mohou mít i přes 2 miliony SHU. Momentálně považována za 2. nejpálivější na světě. 

Ta má dlouhej název, co? Trinidad Moruga = protože paprička pochází z oblasti Moruga na ostrově Trinidad. Vy to asi víte, ale někteří googlí: "Trinidad" (a Tobago), aby zjistili, že se jedná o ostrovní stát v Karibském moři při severním pobřeží Jižní Ameriky a do Venezuely kousek. A Scorpion - to už je takové všeříkající, že?

Plod papričky Trinidad Moruga Scorpion je hodně typický svým tvarem a jistou hrbolatostí slupky. Chutná (prý) po ovoci a intenzivně voní. Hodí se do marinád, omáček a hodí se i na sušení.

Co se pěstování týče, patří k méně náročným, pouze nedává mráz a celkově ji zima úplně nesvědčí. Je to trvalka, která ke spokojenému růstu potřebuje opravdu velký květináč.

A naše doporučení - WOCHutnávejte velice opatrně.