Paprička Bhut Jolokia

Tady vám představíme vše podstatné, co o Bhut Jolokii potřebujete vědět. 

Začneme tím, že fakt fakt fakt pálí!

Tahle paprička dosahuje pálivosti až 1 041 427 jednotek Scovilleovy stupnice (SHU). Do roku 2007 byla uznávána jako nejpálivější paprička světa. O něco později ji překonala paprička Trinidad Moruga Scorpion a ještě později Carolina Reaper, která je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejpálivější paprička světa. A kdo by se divil, vždyť právě křížením papričky Bhut Jolokia s papričkou Habanero Red vznikla Carolina Reaper.

Bhut Jolokia je také známá jako Naga Jolokia nebo Ghost chilli. Je to mezidruhový kříženec z Bangladéše a severovýchodní Indie. Roste v Indii, v Bangladéši a také na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra Chilli). 

Jak popsat chuť chilli papriček Bhut Jolokia? Těžko. Hrozně pálí...ale tu pikosekundu před tím, než vám spálí všechny chuťové buňky, se dá chuť označit jako ovocná. Používá se do salsy, omáček, marinád, k nakládání i sušení.

Zajímá Vás ještě něco o této odrůdě? Nebojte se nám napsat.

A risknete si ji i vyzkoušet?

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení