Pěstované odrůdy chilli v Ladné, Strana 2

Paprička Cayenne - Kajenský pepř

Opravdu si tu nebudeme psát o modelu Porsche, ale o jedné z nejznámějších chilli papriček a to o odrůdě Cayenne. Co o ní víme? Že je u nás známá jako kajenský pepř (asi díky google translatoru), že kdykoliv se řekne chilli paprička, tak si každý vybaví tvarem i barvou, právě tuto papričku. Ale pojďme si to shrnout - kajenské papričky jsou ty dlouhé a hubené papričky známe především v červené barvě, ale na našich stránkách zahlédnete i zmínky o žluté, oranžové či fialové barvě. Druhově spadá p...

Papričky Habanero

Když řekne Jamie Oliver  "dejte tam trochu chilli...."  tak myslí pravděpodobně "dejte tam Habanero..."  Habaner jsou desítky odrůd a my hodně z nich máme v našich foliovnících fakt osahané. Takže vám je tu přiblížíme tak, jak je známe my osobně. První ostré zkušenosti se svatou trojici Habanero Red, Habanero Orange a Habanero Chocolate jsme udělaly hned v roce 2013. Překvapeny snadným pěstování a obrovskou plodností jsme okamžitě pochopily, proč si je zaerkovali Holanďani (zaer...

Paprička Bhut Jolokia

Tady vám představíme vše podstatné, co o Bhut Jolokii potřebujete vědět.  Začneme tím, že fakt fakt fakt pálí! Tahle paprička dosahuje pálivosti až 1 041 427 jednotek Scovilleovy stupnice (SHU). Do roku 2007 byla uznávána jako nejpálivější paprička světa. O něco později ji překonala paprička Trinidad Moruga Scorpion a ještě později Carolina Reaper, která je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejpálivější paprička světa. A kdo by se divil, vždyť právě křížením papričky...